Prefectul de Bihor solicita un audit pentru Spitalul Judetean

Prefectul judetului Bihor, Gavrila Ghilea, a dispus efectuarea unui audit din partea Ministerului Sanatatii in urma unei analize efectuate la cel mai mare spital din judet, ale carui datorii se ridica la 11,4 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Cancelariei prefectului, Ghilea a avut, la inceputul acestei saptamani, o intalnire de lucru cu directiunea Spitalului Clinic Judetean si cu cea a Directiei de Sanatate Publica, fiind constatate disfunctii grave la cea mai mare unitate spitaliceasca a judetului. Astfel, datoria acumulata de Spitalul Clinic Judetean a ajuns la suma de 11,4 milioane de lei.

Prefectul Gavrila Ghilea considera situatia ca fiind de neacceptat, cu implicatii serioase privind calitatea si eficienta actului medical cu adresabilitate publica. In consecinta, se arata in comunicat, prefectul a dispus efectuarea unui audit din partea Ministerului Sanatatii, in baza concluziilor urmand sa se ia lua masurile necesare pentru remedierea situatiei actuale si alinierea serviciilor medicale de la Spitalul Clinic Judetean la standardele normalitatii.