Prefectul de Bihor isi va da demisia, daca se va centraliza si eliberarea placutelor auto

Prefectul judetului Bihor, Ilie Bolojan, a afirmat ca isi va da demisia din functie, daca se va centraliza, dupa permise, si eliberarea placutelor cu numerele auto.
“Daca si placutele se vor muta la Bucuresti, inseamna ca nu mai stim ce facem. Pentru mine este foarte important cetateanul, sa fie foarte clar. Noi ne conformam legislatiei, politicii publice a guvernului si a ministerului, dar nu ne batem joc de cetatean”, a spus prefectul Ilie Bolojan.

Prefectul este convins ca Ministerul Administratiei si Internelor nu va promova aceste proiecte ale Directiei de Inmatriculari: tiparirea in sistem centralizat a certificatelor de inmatriculare si a numerelor de inmatriculare. Cu atat mai mult cu cat termenul de conformare, ca si pentru uniformizarea permiselor pe teritoriul UE, este anul 2032, potrivit unei directive a Comisiei Europene care va aparea abia in luna februarie.

Prefectul a precizat ca are o singura explicatie pentru masurile de centralizare a permiselor si inmatricularilor, si anume faptul ca, fiind pe cale de a se desfiinta si a se transforma intr-un serviciu, Directia de Permise si Inmatriculari trebuie sa-si gaseasca un rost, o activitate. “De la o chestiune normala, de a ne conforma la directive si pana la exagerari este cale lunga. Putem intra in Europa cu autostrazile, prima data, cu spitalele, cu alimentarile cu apa si putem intra pana in 2032 cu toate lucrurile. Avem timp suficient”, spune prefectul. In concluzie, ministerul trebuie sa gaseasca o formula care, chiar daca se tipareste in sistem centralizat, cetateanul sa nu aiba de suferit si sa nu mai revenim la niste metehne vechi. “Aceasta Directie, care are niste naravuri de care greu se dezbara, nu are nici un fel de intentie de a pune in prim plan cetateanul”, a conchis prefectul Bolojan.