Prefectul de Arges doreste implicarea BCCO in combaterea infractiunilor silvice

Prefectul judetului Arges, Marcel Proca, a anuntat, luni, ca va incerca sa coopteze politistii de la Biroul de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Pitesti in actiunile de combatere a infractiunilor silvice.

“Este vorba de un fenomen de amploare si mi-as dori angrenarea politistilor de la crima organizata in aceste activitati. Urmeaza sa vedem in ce masura putem sa gasim sprijin”, a declarat Proca.

Prefectul a anuntat ca a convocat pentru 23 septembrie grupul de lucru pentru apararea patrimoniului forestier, din care fac parte reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean, Inspectoratului de Jandarmi Judetean, Directiei Silvice, Garzii de Mediu si Inspectoratului de Regim Silvic, pentru a stabili masurile care se impun pentru combaterea taierilor ilegale si sustragerilor de material lemnos. Initiativa vine in urma unui raport prezentat de conducerea Politiei Topoloveni, din care reiese ca desi zona este cunoscuta pentru numarul mare de infractiuni silvice, in urma controalelor privind legalitatea transporturilor de material lemnos nu s-au depistat niciun fel de nereguli.

“Am reactionat la aceasta situatie si voi lua cele mai dure masuri. Nu putem sa dam un caracter formal unor actiuni de maxim interes”, a spus prefectul, care s-a aratat dezamagit si de efectele introducerii patrulelor mixte, formate din politisti si jandarmi, in zonele cu o infractionalitate silvica ridicata. “Am introdus de mai multa vreme patrule in aceste zone, dar rezultatele sunt sub asteptari, avand in vedere amploarea fenomenului infractional. Nu pot fi decat doua explicatii, ori cei care savarsesc asemenea fapte sunt avertizati, ori patrulele nu sunt eficiente”, a mai declarat Marcel Proca, citat de Agerpres.