Prefectul judetului Arges, Ion Popa, a cerut Ministerului Internelor si Reformei Administrative introducerea examinarii la calculator – proba teoretica – pentru obtinerea permisului de conducere.
Noua metoda de examinare urmeaza sa inlocuiasca actualul sistem denumit �sala�, care consta in completarea unui chestionar pe suport de hartie.

In cadrul discutiilor purtate cu ministrul secretar de stat Victor Paul Dobre si cu seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor, chestor Mihai Stancu, prefectul Ion Popa a insistat pentru introducerea acestui nou sistem de examinare.

„Doresc ca in Arges sa nu mai existe suspiciuni sau discutii in legatura cu modul in care se obtine permisul de conducere. Evenimentele din ultima perioada au afectat imaginea Serviciului Comunitar Regim Permise si au produs neincredere in randul cetatenilor . De aceea, consider ca prin implementarea noul sistem informatic de examinare vom asigura transparenta, obiectivitate si eficienta in relatia cu cetateanul. Am promisiunea din partea ministerului ca sistemul va fi operabil saptamana viitoare si sper ca vom fi primul judet care va elibera permise dupa noua modalitate de examinare”, a precizat Ion Popa.

Prefectul Ion Popa a convocat, de asemenea, la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise, reprezentantii scolilor de soferi in vederea prezentarii noului sistem informatic de examinare la proba teoretica.

Articol realizat de Claudia Atanasoae.