Prefectul de Argeş anunţă că nu va demisiona, dar se aşteaptă să fie schimbat din funcţie

soare_cristian.jpgPrefectul Cristian Soare a anunţat, luni, că nu va demisiona din funcţia de prefect pe care a ocupat-o cu susţinere de la PNL, deoarece prin demisie ar pierde şi postul ocupat anterior la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), dar a afirmat că se aşteaptă să fie înlocuit după instalarea noului Guvern.

“Eu nu pot să-mi dau demisia, deoarece dacă îmi dau demisia din funcţia publică de prefect, această demisie ar opera şi dincolo, la ITM, unde am ocupat poziţia de şef al Serviciului de Securitate şi Sănătate în Muncă. Ar însemna că întreaga mea activitate de 20 de ani care a fost în zona aceasta, a serviciilor deconcentrate din domeniul muncii, s-ar încheia. Aşadar nu este posibilă această decizie de a demisiona şi atunci voi aştepta hotărârea Guvernului”, a declarat Cristian Soare.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie înlocuit din funcţie în următoarele zile, prefectul a răspuns afirmativ. “Lucrurile sunt destul de clare, în opinia mea se va lua o decizie punctuală pentru judeţul Argeş. (…) Da, categoric da”, a răspuns Soare.

Cristian Soare a fost instalat în funcţia de prefect al judeţului Argeş pe 12 mai 2012. AGERPRES