Prefectul Ciprian Dobre va candida ca independent sau pe lista PNL la sefia CJ Mures

Presedintele PNL Mures, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca prefectul de Mures, Ciprian Minodor Dobre, a acceptat propunerea de a candida pentru sefia Consiliului Judetean, fie ca independent sustinut de majoritatea formatiunilor romanesti, fie pe lista liberala.
“Am vorbit cu Dobre, care si-a exprimat acceptul de a participa la o asemenea constructie, ceea ce ne-a incurajat ca exista vointa de a deschide discutiile si cu celelalte partide”, a spus Nicolaescu. Acesta a spus ca, Delegatia Permanenta a PNL Mures a acceptat candidatura lui Ciprian Minodor Dobre pentru Consiliul Judetean, indiferent pe care varianta se va merge: ca independent sustinut de PNL sau, daca nu se va reusi formarea unei coalitii, se va merge pe un candidat propriu, care este prefectul Dobre.

Nicolaescu a precizat ca a avut o intalnire cu aproape toate partidele romanesti din judetul Mures, cu exceptia PD-L, referitoare la desemnare a unui candidat unic la CJ. “Toate partidele si-au exprimat pozitiile. Miercuri sau joi vom finaliza discutiile si vom vedea daca vom putea sa finalizam aceasta constructie. Am constatat dorinta a trei partide mici, PIN, PNG-CD, PNTCD de a se alatura. PC a dorit o intalnire suplimentara”, a aratat Nicolaescu.

Liderul liberal a aratat ca PSD Mures nu a fost de acord cu toate criteriile pe care le-a propus PNL si a considerat ca cel mai important ar fi criteriul reprezentativitatii dat de numarul de primari pe care il are un partid politic in judet. “Am spus ca acest lucru se intampla in 2004, de atunci pana astazi reprezentativitatea ar trebui sa o cautam prin sondajele de opinie. A ramas sa vedem daca un sondaj de opinie pe care sa il facem impreuna ar putea sa fie criteriul determinant pentru apropierea pozitiilor si armonizarea punctelor de vedere”, a aratat Eugen Nicolaescu.

Liderul PNL Mures a sustinut ca, desi prefectul de Mures este cu certitudine candidat la presedintia Consiliului Judetean, acesta isi va da demisia din functie doar cu 50 de zile inainte de alegeri.

Asociatia pentru Protectia Drepturilor Omului LIDER a reactionat, considerand ca prefectul judetului Mures este obligat ca, de urgenta, sa aduca lamuriri opiniei publice cu privire la acceptarea candidaturii. “In caz de acceptare a propunerii, consideram ca prefectul judetului Mures se afla, din studierea textelor de lege care reglementeaza Institutia Prefectului, Legea 340 din 2004, in incapacitatea exercitarii de fapt si de drept a functiei publice pe care o ocupa, din momentul formularii propunerii politice si, ulterior, a acceptarii acesteia”, a sustinut presedintele APDO LIDER, Cornel Briscaru.

Acesta a aratat ca prefectul nu mai poate asigura functia publica cu care a fost investit, deoarece intra in flagranta contradictie cu prevederile legale privind exercitarea acestei functii publice si, mai ales, cu principiile pe care se intemeiaza activitatea acestuia.