Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, respinge solicitarea primarului general, Sorin Oprescu, de reinfiintare a comisiei locale de fond funciar de pe langa Primaria Capitalei, se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti.

Prefectul Capitalei a luat act de hotararea primarului general, Sorin Oprescu, de a solicita in instanta suspendarea Ordinului Prefectului nr. 162/09.03.2009 privind incetarea aplicarii dispozitiilor cuprinse in Ordinul Prefectului nr. 513/17.09.2008.

Acest din urma ordin prevedea desfiintarea Subcomisiilor locale de fond funciar care functionau pe langa primariile de sector si infiinta o Comisie locala a Municipiului Bucuresti pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenului, comisie ce functiona pe langa Primaria Generala.

De la data emiterii Ordinului Prefectului nr. 513/17.09.2008 si pana la anularea acestuia printr-un alt ordin in 09.03.2009, activitatea de solutionare a cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate privata asupra terenurilor agricole si forestiere a fost blocata la nivelul municipiului Bucuresti. Imediat dupa emiterea ordinului prin care se reinfiintau subcomisiile locale de fond funciar de la sectoare, adica 9 martie 2009, activitatea pe fond funciar s-a reluat, in perioada martie – mai 2009, fiind deja solutionate 35 de dosare de catre Comisia de Fond Funciar a Municipiului Bucuresti de pe langa Prefectura Capitalei, se mai arata in comunicat.

In plus, saptamana trecuta, primarul general a cerut printr-o adresa primariilor de sector sa suspende activitatea subcomisiilor locale de fond funciar. Aceasta solicitare, din punctul de vedere al Prefecturii, nu are niciun temei legal, Prefectul Capitalei recomandand sectoarelor sa nu tina seama de cererea Primarului General, pana la pronuntarea instantei. Primul termen dat de instanta de judecata actiunii introduse de primarul general este 9 iunie, se arata in finalul comunicatului Prefecturii.