mihai-atanasoaei.jpgPrefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, susţine că Legea care reglementează situaţia câinilor fără stăpân este o necesitate pentru siguranţa cetăţenilor, în contextul în care marţi Camera Deputaţilor urmează să dea votul final cu privire la proiectul de lege care reglementează situaţia câinilor fără stăpân.

Într-un comunicat de presă remis marţi, prefectul arată că numai în Bucureşti, în ultimii doi ani, peste 20.000 de persoane au apelat la servicii medicale ca urmare a agresiunii câinilor fără stăpân, iar în luna ianuarie a acestui an, o persoană a decedat în sectorul 5 în urma atacurilor unor câini fără stăpân, Institutul de Medicină Legală precizând drept cauză exclusivă a decesului muşcăturile acestor câini.

„Am urmărit cu atenţie dezbaterile parlamentare pe marginea acestui proiect de lege. Am constatat că sunt păreri pro, dar şi contra legii, însă, dintre vocile contra, niciuna nu a pledat în favoarea siguranţei şi sănătăţii cetăţenilor, ci doar în favoarea păstrării câinilor pe străzi. Sper ca numărul deputaţilor care votează pentru strângerea câinilor fără stăpân de pe spaţiul public să fie mai mare decât cel al susţinătorilor ONG-urilor, care sub masca dragostei faţă de animale, îşi promovează interesele financiare”, a declarat prefectul Atănăsoaei.

El a adăugat că, dacă va deveni lege, proiectul supus dezbaterii ”va responsabiliza toate instituţiile implicate în gestionarea câinilor fără stăpân, atât sub aspectul sănătăţii şi siguranţei persoanelor, cât şi sub aspectul bunăstării animalelor”.AGERPRES