Prefectul Traian Berbeceanu a avut o întrevedere cu reprezentanţii pieţelor, în care a discutat despre necesitatea respectării cu stricteţe a normelor igienico-sanitare, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiului Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

„Nu s-a decis nimic în sensul adoptării de noi măsuri, s-a reiterat necesitatea respectării cu stricteţe a normelor deja existente şi evident că s-a menţionat că se vor intensifica controalele pentru a vedea dacă sunt respectate întru totul regulile igienico-sanitare. (…) Există norme, ideea e să fie respectate atât de cetăţeni, de către administratorii pieţelor, cât şi de către comercianţi, cu menţinerea unei atitudini intransigente, în sensul ca, dacă un comerciant nu respectă normele de protecţie igienico-sanitare, să-i fie sistată relaţia contractuală cu Administraţia Pieţelor”, a spus Mariana Stancu-Ţipişcă.

Ea a menţionat că s-a discutat despre necesitatea menţinerii distanţării sociale.

„Limitarea accesului consumatorilor se va face astfel încât să fie asigurată o distanţă de minim doi metri între oricare două persoane, dar fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a pieţei (…) Acele trasee pentru circulaţia în interiorul pieţei vor fi separate, unul dedicat intrării şi unul dedicat ieşirii, astfel încât să se evite aglomeraţia, precum şi intersectarea consumatorilor. S-a pus foarte mult accent pe acel triaj observaţional de care vorbeşte Ordinul comun al ministrului  Agriculturii şi al ministrului Sănătăţii”, a adăugat Mariana Stancu-Ţipişcă. AGERPRES