Guvernul a stabilit, în şedinţa de pe 5 aprilie, înfiinţarea unor puncte de lucru (fără personalitate juridică), cel mult două, ale serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, în unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale diferite de cea în care acesta îşi are sediul.

Potrivit unui comunicat al Executivului, măsura a fost decisă prin aprobarea unui proiect de hotărâre privind completarea HG nr. 1767/2004 privind modul de organizare şi funcţionare a serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.

„Actul normativ stabileşte în competenţele prefecţilor organizarea, cu avizul Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări, a cel mult două puncte de lucru (fără personalitate juridică) ale serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, în unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale diferite de cea în care acesta îşi are sediul. Aceste puncte de lucru, care vor avea program cu publicul două zile lucrătoare pe săptămână, vor prelua de la populaţie documentele necesare înmatriculării vehiculelor, respectiv emiterii permiselor de conducere, vor asigura programarea pentru susţinerea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere, vor elibera autorizaţii de circulaţie provizorie, a plăcuţelor cu numere de înmatriculare sau provizorii, a dovezilor înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare sau ale permiselor de conducere etc”, se arată în comunicat.

Înfiinţarea acestor puncte de lucru este necesară în vederea facilitării accesului cetăţenilor la servicii publice şi reducerea timpului alocat pentru accesarea respectivelor servicii, precizează sursa citată.

„Modalitatea de desfăşurare şi organizare a activităţilor realizate la punctele de lucru vor fi  stabilite prin dispoziţia directorului general al Direcţiei generale permise de conducere şi înmatriculări. Totodată, încetarea, suspendarea, reluarea sau modificarea activităţii punctelor de lucru vor fi dispuse prin ordin al prefectului, cu avizul conform al Direcţiei generale permise de conducere şi înmatriculări”, se mai spune în comunicat. AGERPRES