In urma informatiilor aparute astazi in Jurnalul National cu privire la situatia statiunii Borsec, va transmit alaturat urmatoarele precizari:

Eforturile depuse pentru dezvoltarea statiunii Borsec s-au intensificat in ultimii ani, concretizandu-se in proiecte importante pentru acest oras. Este vorba inclusiv de proiecte finalizate, cum ar fi construirea salii de sport, a unui bloc de locuinte pentru tineri, prin ANL, si reabilitarea unui drum forestier, utilizat, in prezent, si ca traseu turistic.

De asemenea, sunt in curs de finalizare doua blocuri cu locuinte sociale, destinate chiriaşilor evacuaţi din vile conform prevederilor OUG nr.74/2007, iar pentru alte doua blocuri am finalizat anul trecut studiul de fezabilitate.


La nivelul statiunii Borsec a fost initiat proiectul de reabilitare şi extindere a sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare, prin programul naţional destinat localitatilor cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori derulat de CNI. Un alt proiect derulat prin CNI este cel de reabilitare, modernizare şi dotare a aşezământului cultural din Borsec.


Alte proiecte se afla in diferite etape premergatoare celei de executie. Ma refer la modernizarea retelei de străzi şi alei din oras, construirea unui bloc ANL cu 20 apartamente pentru tineri, reabilitarea termica a unor blocuri de locuinte, reabilitarea si modernizarea atelierului tehnologic la Grupul Şcolar Zimmethausen.Desi in interviul acordat Jurnalului National am precizat ca 2009 a fost primul an in care am primit sprijin din partea Guvernului pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii turistice din Borsec, autorul articolului sustine ca ”lovitura de gratie a venit anii trecuti, mai curând din partea PD-L, prin persoana ministrului Turismului, Elena Udrea. Guvernantii nu au mai revenit in 2010 la Borsec, asa cum au promis, pentru ca statiunea sa fie salvata”.


Realitatea este cu totul alta: ca primar al orasului Borsec, am solicitat si am obtinut fonduri de la Ministerul Turismului, in 2009, pentru realizarea proiectului de amenajare a unor partii de schi in statiune. Proiectul a fost inceput in 2009 si va continua si in 2010, fiind inclus in HG nr. 120/2010 privind aprobarea Listei cu programele si proiectele de investitii in turism.
Respectiva hotarare de guvern cuprinde pe lista de investitii si proiectul referitor la constructia complexului balnear din Borsec.

O alta afirmatie a mea prezentata denaturat este urmatoarea ”Asemenea localitati ar trebui sa aiba prioritate in programele guvernamentale, la finantari UE. Speram sa fie receptiv Guvernul”. Declaratia mea reala a fost aceea ca Guvernul, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a promis deja sprijin statiunilor turistice, fapt comunicat, in ianuarie 2010, in cadrul intalnirii din dintre minister si Asociatia Nationala a Statiunilor Turistice.


Resping modul in care Jurnalul National intelege sa imi denatureze declaratiile si sa le foloseasca pentru a motiva acuzatii la adresa unor persoane si institutii, acuzatii pe care eu nu le-am formulat niciodata.