Potrivit preşedintelui CJ Dâmboviţa, construirea unei staţiuni la Padina-Peştera nu prezintă interes pentru investitori

tutuianu_ adrian.jpgInvestitorii nu sunt interesaţi de construirea de unităţi de cazare sau de pârtii de schi în zona Padina-Peştera din judeţul Dâmboviţa, zonă unde autorităţile au demarat construirea unei staţiuni montane, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că la acest moment sunt probleme cu proprietarii de terenuri din zona unde se vrea construirea staţiunii, proprietari care au acţionat CJ în instanţă din cauză că sunt nemulţumiţi de suma primită ca despăgubire pentru teren.

”Pârtii nu avem, investitori nu avem. Niciodată nu va veni cineva să construiască o pârtie, dacă nu sunt şi un hotel lângă şi alte facilităţi care să îi permită să susţină această lucrare. Nu avem pârtii, nici investitori, dar avem probleme. Sunt opt litigii la acest moment pe rolul instanţelor de judecată, cetăţeni nemulţumiţi de cuantumul despăgubirilor acordate de CJ. Instanţele de judecată au admis, la acest moment, în tot sau în parte cererile şi CJ va avea de plată aproape 300.000 de euro. Litigiile nu sunt definitive şi vom executa căile de atac”, a precizat Ţuţuianu. Acesta spune că nu se va renunţa la construirea staţiunii Padina-Peştera.

La acest moment în zona montană din Dâmboviţa sunt câteva cabane şi un singur hotel. Prima discuţie despre realizarea unei staţiuni montane la Padina-Peştera s-a făcut în 2009, când ministrul Turismului de la acea dată, Elena Udrea, a participat, la Peştera, la conferinţa “Bucegi – investiţie în viitor”. Proiectul prezentat în această conferinţă prevede dezvoltarea zonei turistice Padina – Peştera prin construirea de pârtii de schi, de piscine, instalaţii de transport pe cablu pentru persoane, echipamente pentru producerea zăpezii artificiale şi echipamente de iluminat nocturn al pârtiilor, precum şi reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere.

Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Padina – Peştera prevede construirea a patru pârtii, care au lungimi cuprinse între 800 şi 3.400 de metri. De asemenea, proiectul prevede construirea de piscine, ştranduri şi bazine de kinetoterapie. După anunţarea proiectului de realizare a staţiunii Padina-Peştera, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a început exproprierea unor terenuri în zonă pentru construirea de pârtii. AGERPRES