Viceprimarii Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu au rămas în funcţii, a declarat marţi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. „Viceprimari ai Capitalei sunt aceeaşi care au fost întotdeauna, pentru că hotărârile de schimbare a lor din funcţie s-au luat în şedinţe de îndată, ceea ce nu este legal, ei au rămas în funcţii”, a spus Oprescu în contexul unei vizite pentru verificarea stadiului lucrărilor la Academia de tenis din cadrul complexului Lia Manoliu.

În altă ordine de idei, el a atras atenţia că este important ca proiectele vizând Bucureştiul să fie votate. „Eu cred că mâine Consiliul poate să-şi revină, să intre într-o majoritate, fragilă, nefragilă, important este să-mi permită ca proiectele Bucureştiului să fie analizate şi votate”, a adăugat edilul general.

Consilierul municipal al PDL Mircea Raicu a declarat că până în prezent au mai fost şedinţe de îndată de-a lungul timpului şi că niciunul dintre prefecţii anteriori nu şi-a permis să pună în discuţie hotărârile CGMB. Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a opinat luni că viceprimarii nu se pot schimba în şedinţă de îndată. Pe de altă parte, consilierul PDL Silviu Văduva a declarat: „Este interpretarea pe care o dă legii, dar sunt nişte hotărâri de Consiliu General care au dus la schimbarea viceprimarilor”.

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a decis atacarea în instanţă a hotărârilor CGMB de revocare din funcţie a viceprimarilor social-democraţi Marcel Nicolaescu şi Dan Darabont şi numire în aceste posturi a lui Richard Ghiţă (PP-DD) şi Lucian Iliescu (PDL). „Pentru restabilirea ordinii de drept încălcate prin adoptarea de hotărâri în şedinţe de îndată abuziv convocate şi luând în considerare persistenţa CGMB de a lua decizii în astfel de şedinţe, având în vedere şi efectele imediate şi pe termen lung ale hotărârilor CGMB adoptate în astfel de condiţii, prefectul Municipiului Bucureşti a decis atacarea la instanţa de contencios a hotărârilor CGMB pentru care a fost declanşată procedura prealabilă, dar şi formularea directă de acţiune în anulare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei. AGERPRES