Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi Asociaţia Comunelor din România (ACoR) au semnat pe 28 septembruie un protocol de colaborare pentru modernizarea administraţiei publice. „Având ca obiect cooperarea interinstituţională dintre Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi Asociaţia Comunelor din România, documentul urmăreşte identificarea şi agrearea modalităţilor de realizare a acţiunilor comune, în vederea punerii în aplicare a direcţiilor strategice privind eficientizarea administraţiei publice. În acord cu preocupările instituţionale anterioare, aceste acţiuni din domeniul reformei managementului funcţiei publice vor viza cu prioritate profesionalizarea şi promovarea performanţei profesionale a personalului din administraţia publică”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ANFP.

Potrivit sursei citate, Vasile-Felix Cozma, preşedintele ANFP, şi Emil Drăghici, preşedintele ACoR, şi-au exprimat convingerea că acest protocol va consolida parteneriatul dintre administraţie şi mediul asociativ şi va răsplăti eforturile comune de modernizare a administraţiei publice.

„Vreau să profit de această ocazie şi să transmit un mesaj către toate organizaţiile din mediul asociativ, să reafirm deschiderea agenţiei şi calitatea sa de partener de încredere. Vă invit, dragi colegi, să ne fiţi alături în demersuri care materializează acţiuni menite să contribuie în mod evident la o evoluţie a structurilor administraţiei publice, la orice nivel”, a transmis preşedintele ANFP. AGERPRES