Portalul Primăriei Alba Iulia a fost complet restructurat şi modernizat

primaria_alba_site.jpgPortalul Primăriei municipiului Alba Iulia a fost complet restructurat şi modernizat, vechiul site, realizat în 2006, bazându-se pe un sistem de control al informaţiilor învechit, care permitea ca doar 25% din conţinutul acestuia să poată fi administrat dinamic, au anunţat, miercuri, reprezentanţii autorităţilor locale.

“Suntem siguri că în viitor dialogul administraţie-cetăţeni se va purta tot mai eficient pe internet. Ar trebui să se ajungă la acel nivel la care albaiulienii să nu mai fie absolut deloc purtaţi de la o uşă la alta, să facem trecerea de la ‘purtat’ la Portal. Avem astăzi proiecte care au transformat pozitiv Alba Iulia şi, din acest punct de vedere, un sistem informatic care merită utilizat la maxim. Totul despre tot ce te interesează: urbanism, patrimoniu, dispecerat, harta de incidente, terenuri, acte, taxe, impozite plătite de-acasă şi multe altele. Altfel spus, deschidem primăria non-stop”, a declarat primarul Mircea Hava.

Noul site este construit pe o platformă modernă de control a datelor, care permite gestionarea şi administrarea fiecărei secţiuni a site-ului de la o singură consolă de administrare. Majoritatea secţiunilor vechi ale site-ului au fost îmbunătăţite sau au fost adăugate secţiuni (pagini) noi, cum ar fi Cetăţeni de onoare şi Servicii publice.

Noul design al site-ului ajută utilizatorul să ajungă mult mai rapid la secţiunile de care are nevoie. Posibilitatea de căutare în site este net superioară, utilizatorul având, de exemplu, posibilitatea să caute o ştire sau un document pe baza alegerii unui interval de timp cu ajutorul unui calendar dinamic. O altă noutate importantă o prezintă optimizarea site-ului cu versiunile moderne de smart phone şi tablete existente pe piaţă, utilizatorul având posibilitatea astfel de găsire rapidă a informaţiilor publice de care are nevoie chiar dacă nu are acces la un calculator.

Fiecare pagină poate fi preluată uşor de principalele reţele de socializare. La fel, paginile de ştiri şi informaţii pot fi transformate în PDF, pot fi trimise prin e-mail sau pot fi listate cu posibilitatea de a selecta în prealabil doar secţiunile de pe pagină care se doresc.

O secţiune nouă este secţiunea de Patrimoniu, care are drept scop punerea în valoare şi promovarea patrimoniului cultural, arhitectural şi istoric al oraşului. Fiecare obiectiv este prezentat cu un mini-album foto şi este poziţionat dinamic pe harta oraşului. AGERPRES