plantam_fapte.jpgÎncepând de pe 20 iunie, mişcarea naţională de împădurire “Plantăm fapte bune în România” are un nou susţinător care va sprijini comunicarea cu administraţia publică din România. Portalul naţional de Administraţie www.Administratie.ro va ajuta organizatorii din societatea civilă să construiască această mişcare socială de împădurire, prin mediatizarea acţiunilor, deopotrivă pe portal cât şi în newsletter-ul cotidian.

Echipa “Plantăm fapte bune în România!” le mulţumeşte reprezentanţilor portalului Administratie.ro pentru sprijinul în contactarea şi informarea administraţiei publice locale.

Acesta este este un sprijin cheie, întrucât reprezentanţii “Plantăm fapte bune în România!” vizează împădurirea a 300 de ha de terenuri publice (neincluse în fondul forestier până în prezent) cât şi monitorizarea acestora până la reuşita finală. Implicarea administraţiei publice este esenţială întrucât se caută sprijin în fiecare judeţ din ţară pentru identificarea unor suprafeţe de aproximativ 7.5 ha pentru a fi plantaţi cu puieţi şi incluşi în fondul forestier naţional.

www.Administratie.ro este unicul portalul românesc de internet dedicat exclusiv administraţiei publice din România, fiind liderul informaţiei în administraţie. www.Administratie.ro publică zilnic informaţii despre cele mai importante instituţii şi persoane din administraţia publică românească. Lunar, peste 15.000 de vizitatori unici accesează site-ul www.administratie.ro pentru a se informa. De asemenea, în fiecare lună, paginile cu informaţii ale Portalului www.administratie.ro sunt afişate de peste 35.000 de ori. Newsleterul cotidian al portalului este citit zilnic de peste 5.000 de abonaţi.

“Plantăm fapte bune în România!” este o iniţiativă a societăţii civile tinere din Romania, bazată pe voluntariat, şi vizează implicarea societăţii civile, publicului larg, administraţiei publice, companiilor şi mass media în scopul protejării şi creşterii de păduri.

Mişcarea se va derula la nivel naţional, pe o perioadă de 5 – 7 ani şi viziează trei obiective: plantarea a 300 de ha în primul an şi întreţinerea acestora până la declararea stării de masiv, realizarea unei hărţi virtuale a zonelor despădurite şi realizarea unei campanii de conştientizare a publicului privind importanţa pădurilor.

Până în prezent în cadrul mişcării au fost realizate plantări pilot în patru judeţe (Argeş, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş), au fost implicaţi 1230 voluntari, 5 ONG-uri de mediu, 3 Instituţii ale Prefectului, 3 Inspectorate Şcolare Judeţene, 2 Inspectorate Judeţene de Jandarmi, 4 Direcţii Silvice, 7 administraţii publice locale şi 6 companii.

Pentru implicarea în această iniţiativă, vă invităm să parcurgeţi website-ul oficial www.plantamfaptebune.ro şi să contactaţi echipa organizatorică.