Populaţia din municipiul Brad va plăti căldura la un preţ redus cu 21% faţă de 2014, după ce Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a avizat favorabil o solicitare a Primăriei de reducere a tarifului pe gigacalorie în cazul consumatorilor racordaţi la sistemul de termoficare al oraşului.

„Faţă de tariful de anul trecut este o reducere a preţului de 21,6%. Populaţia va plăti 233 lei/Gcal, dintr-un preţ total de 703,22 lei/Gcal. Diferenţa de bani va fi asigurată sub formă de subvenţie de la bugetul local”, a declarat viceprimarul municipiului Brad, Aurel Circo.

Agentul termic în municipiul Brad se produce într-o centrală pe bază de păcură, iar scăderea preţului la acest combustibil a permis şi reducerea costurilor de producţie. În plus, afirmă viceprimarul, societatea de termoficare locală a efectuat în această vară mai multe investiţii prin care au fost eliminate o parte din pierderile de pe reţeaua primară şi din punctele termice. Noul tarif la energia termică urmează să fie avizat şi de Consiliul Local Brad în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, urmând ca populaţia să primească agent termic în apartamente începând cu data de 1 noiembrie, la fel ca în fiecare an.

În municipiul Brad mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare circa 2.600 de locuinţe. AGERPRES