popescu_piedone_.jpgPrimarul Cristian Popescu-Piedone a concediat 27 de angajati ai Directiei de Administrare a Scolilor sector 4, dintre care doi directori si sase sefi de servicii, edilul initiind un proiect de modificare a organigramei a institutiei.

Potrivit noii organigrame, care va fi supusa aprobarii consilierilor locali, serviciile Control Intern si Evidenta Contracte vor fi desfiintate in totalitate, deoarece primarul a constatat, pe baza raportului Corpului de control, ca activitatea acestora a prejudiciat grav interesele administratiei.

„Avem nevoie de angajati tineri si bine pregatiti, carora sa le pese de dezvoltarea sistemului de invatamant din sectorul 4. Nu pot tolera un colectiv pasiv, care a privit mut cum an de an in loc sa fie renovate salile de curs si fatadele scolilor, s-au investit sume considerabile doar in reabilitarea grupurilor sanitare. Verificarile Corpului de control vor continua, urmand ca in situatia depistarii altor nereguli, sa decid adoptarea unor masuri cel putin la fel de drastice, dar atat de necesare formarii unei echipe care sa actioneze strict in interesul cetateanului”, a declarat Cristian Popescu-Piedone.

Primarul sectorului 4 al Capitalei a dispus pe 22 mai un audit intern si a solicitat controlul Curtii de Conturi pentru a analiza activitatea Directiei de Administratie a Scolilor din cadrul primariei. Popescu-Piedone a fost instiintat ca directorul general al Directiei de Administratie a Scolilor nu a mai primit din partea Consiliului Local prelungirea mandatului. Potrivit mass-media, mai multe contracte incheiate pe vremea fostului primar Adrian Inimaroiu de catre Directia de Invatamant au fost acordate ilegal, fara licitatie.

Angajatii Corpului de control al primarului au gasit, la o inspectie facuta in cadrul directiei, mai multe dosare ascunse intr-o toaleta. Inspectorii ar fi descoperit, prin studierea acestor acte, ca in baza contractelor au fost reparate sase gradinite din sectorul 4, administratia locala cheltuind in anul 2007 75.000 de euro pentru achizitia unor filtre de apa care urmau sa fie distribuite unitatilor de invatamant.