Poliţiştii locali romaşcani, la raport

roman_politia_locala.jpgPoliţiştii locali romaşcani au participat în anul 2013 la 2.101 de misiuni planificate, cu patrule mixte pedestre şi auto, pentru a preveni faptele antisociale, pentru monitorizarea unor obiective, a unor situaţii sau evenimente, pentru verificări diverse, dar şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice sau pentru asigurarea fluenţei în trafic.

Potrivit raportului pentru anul 2013, un număr de 472 misiuni s-au desfăşurat în colaborare cu Poliţia Roman şi au vizat mai ales combaterea cerşetoriei şi prevenirea sau indentificarea autorilor unor furturi. Poliţia Locală a dat 677 de avertismente verbale, iar 2.166 de cetăţeni au primit avertismente scrise. De asemenea s-au aplicat 1.783 de amenzi, în valoare totală de 242.405 lei, cele mai multe pentru abateri de la legea privind liniştea şi siguranţa publică, regulamentul local de gospodărire, pentru comerţ ilicit şi parcări ilegale.

Poliţiştii locali au sancţionat 359 de persoane care practicau cerşetoria şi au reţinut 20 de suspecţi de comiterea unor infracţiuni precum vătămări corporale sau furturi, care au fost predaţi Poliţiei Naţionale. Conform raportului de activitate pentru anul 2013 s-au luat măsuri specifice pentru 1.600 de încălcări ale regulamentului de îngrijire şi gospodărire a municipiului, 401 cauze de nerespectarea locurilor de parcare, 44 situaţii de tulburare a liniştii şi ordinii publice, precum şi pentru 26 de cazuri de colectare de fonduri fără autorizaţie.

Dispeceratul Poliţiei Locale (număr de telefon gratuit 0233 / 984) a fost solicitat zilnic de nouă cetăţeni, iar numărul reclamaţiilor şi al sesizărilor telefonice care au fost rezolvate în 2013 a fost de 3.244.

Conducerea administraţiei publice locale a apreciat pozitiv colaborarea mai bună în anul 2013 dintre Poliţia Locală şi Poliţia Naţională.