Poliţiştii locali din Botoşani vor fi dotaţi cu echipamente moderne, pe baza unui proiect transfrontalier

Poliţiştii locali din municipiul Botoşani vor fi dotaţi cu echipamente de lucru moderne, pe baza unui proiect transfrontalier cu finanţare europeană, a anunţat primarul Cătălin Flutur.

Proiectul “Safenet – Supraveghere video pentru o graniţă mai sigură” este derulat prin Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020″, Primăria Botoşani având ca partener Consiliul Raional Criuleni, din Republica Moldova.

Pe parcursul celor 18 luni de implementare, proiectul îşi propune creşterea eficienţei Poliţiei Locale Botoşani în prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate printr-o mai bună coordonare a forţelor de poliţie cu ajutorul echipamentelor radio şi video. În acest sens, Poliţia Locală va fi dotată cu staţii Tetra fixe, auto şi mobile, precum şi cu sisteme de supraveghere pedestre şi auto. De asemenea, va fi creată o platformă de lucru pentru cooperarea poliţiei din zona transfrontalieră, care va fi operaţionalizată prin proceduri unitare de lucru, exerciţii şi teste comune, schimburi de experienţă şi ateliere de bune practici.  “Este cel de-al treilea proiect pe care îl vom implementa în cadrul programelor transfrontaliere. Ne bucurăm că am putut atrage fonduri de peste 1,5 milioane de euro pentru municipiul Botoşani din Instrumentul European de Vecinătate. Aceste fonduri vor face posibile investiţii semnificative în domeniul infrastructurii culturale şi al siguranţei cetăţenilor”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Valoarea totală a proiectului este de 333.126,35 de euro, din care municipiului Botoşani îi revine suma de 103.518,54 de euro. AGERPRES