Daca pana acum campaniile electorale se desfasurau in mare parte utilizand mijloace de comunicare in masa costisitoare, politicienii romani incep sa acorde si ei atentie mediului online, dupa exemplul celor de peste ocean care au deja o intreaga retea de prezentare pe internet pentru alegerile din 2008.
Internetul ofera un mediu ieftin de comunicare cu electoratul, iar politicienii romani si-au dat seama de acest lucru in campania care se afla in curs, cea pentru alegerile europarlamentare. Unii si-au facut site-uri proprii, altii au apelat la cunoscutul YouTube pentru a-si publica clipurile electorale. Cu totii insa sunt prezenti pe site-ul Alegeri.tv care prezinta cu obiectivitate campaniile electorale ale candidatilor la europarlamentare.
Succesul inregistrat de Alegeri.tv in ultimele 30 de zile (peste 40,000 vizitatori conform Google Analytics), a atras atentia atat a politicienilor (care s-au implicat in proiect prin trimiterea de materiale informative) cat si a jurnalistilor (existand deja numeroase materiale in presa scrisa si internet despre acest proiect).

Lansat pe 10 octombrie, Alegeri.tv a reusit sa se impuna in spatiul virtual romanesc ca un punct de referinta in ceea ce priveste informatiile legate de oferta electorala, fiind unicul mod in care alegatorii pot sa se informeze obiectiv asupra candidatilor aliniati la startul alegerilor Europarlamentare. Informatiile cuprind atat componenta listelor de candidati, fotografii, date personale, filmari, precum si opiniile candidatilor cu privire la anumite subiecte de interes. Vizitatorii au posibilitatea de a comenta pe marginea materialelor video publicate.

Alegeri.tv este o platforma de comunicare intre politicieni si alegatori, ce ofera politicienilor un spatiu virtual in care acestia isi pot face cunoscute strategiile, iar alegatorilor o cale prin care sa se poata decide asupra propriilor optiuni politice. Unul dintre obiectivele prioritare ale proiectului Alegeri.tv este acela de a fi impartial. Alegeri.tv ofera atat candidatilor cat si partidelor posibilitatea de a-si gestiona propriul spatiu virtual din cadrul sitului, oferind acestora o tribuna de unde sa-si faca auzita vocea (chiar si celor cu bugete electorale reduse). Toate serviciile sitului catre politicieni sunt gratuite.