Viceprimarul liberal al Timişoarei, Cosmin Tabără, a anunţat că va cere montarea de camere video pentru monitorizarea perimetrului curţilor şcolilor şi grădiniţelor, care să fie conectate la un centru comun, pentru a vedea cine intră şi cine iese din unităţile de învăţământ.

De asemenea, Cosmin Tabără va solicita deschiderea de secţii ale Poliţiei Locale în cartierele municipiului, pentru apropierea de cetăţean.

„O măsură pe care doresc să o implementăm este montarea de camere video la şcoli şi grădiniţe, aceste sisteme urmând să monitorizeze perimetrul curţii şi să fie conectate la un centru comun. Vom putea vedea cine intră şi cine iese din unităţile de învăţământ. Chiar dacă investiţia pare mai mare la început, pe termen lung e mai eficient, dacă socotim câte persoane ar trebui să facă pază la aceste obiective”, a arătat Cosmin Tabără, într-o postare pe Facebook.

Pentru eficientizarea Poliţiei Locale şi apropierea mai evidentă de cetăţean, viceprimarul spune că este necesară, în primul rând, stabilizarea activităţii de poliţie locală prin definitivarea postului de director, deoarece este un interimat care durează de peste un an în acest mandat administrativ şi alţi opt ani anterior.

„Voi face demersuri pentru deschiderea a trei-patru secţii de poliţie locală în municipiu. S-au identificat şi spaţii disponibile în zona Dacia şi în Piaţa Doina. Un post ar deservi neapărat zona centrală, poliţiştii locali având metode de deplasare potrivite pentru străzile pietonale (biciclete, trotinete electrice). Voi solicita din buget şi sume pentru dezvoltarea capacităţii de comunicare a poliţiştilor locali”, a menţionat Cosmin Tabără.

O iniţiativă în acest sens a fost anunţată în 2019 de fostul primar Nicolae Robu, după ce locuitorii dintr-o zonă centrală a Timişoarei i s-au plâns că sunt prea multe localuri de jocuri de noroc şi în preajma cărora au apărut tot mai multe persoane agresive. Pentru a descurajarea acestui fenomen, dar şi al altor manifestări reprobabile care pot atenta la siguranţa cetăţeanului, primarul Nicolae Robu a spus că în fiecare cartier se va înfiinţa câte un post fix de poliţie locală, care să fie mai aproape de oameni. AGERPRES