Doua proiecte de investitii majore vor demara in curand in Poiana Brasov.
Transportul pe cablu din Poiana Brasov va fi, din aceasta iarna, unul modern, cu o capacitate mult mai mare fata de ceea ce exista acum. Pentru acest lucru exista doua proiecte. In primul rand, actuala telegondola va fi mutata, iar Consiliul Local a aprobat o asociere cu Ana Teleferic SA, firma vicepremierului George Copos, pentru acest lucru. Totodata, mai exista propunerea firmei Dunarea SA, din Bucuresti, pentru construirea unui nou traseu pentru transport de cablu in Poiana. Noul traseu este necesar, deoarece cele doua telecabine, Kanzel si Capra Neagra, alaturi de telegondola, nu acopera necesitatile pe timpul sezonului de schi. Timpul de asteptare la transportul pe cablu este, in zilele obisnuite, intre 30 si 60 de minute, si chiar mai mult sambata si duminica.

Noua linie de telescaun va porni de la baza partiilor, de langa biserica de lemn, si va urca pana in Postavarul, cu statie intermediara in zona Ruia. Aceasta investitie va asigura un trafic de 2.400 de persoane pe ora. Instalatia va deservi toate partiile, avand o lungime totala de 2,4 kilometri. Valoarea totala a investitiei se ridica la 10,8 milioane de euro, bani care vor fi dati numai de firma constructoare. Primaria va incheia un parteneriat public-privat, pentru ca va participa cu amplasamentele pentru stalpi, aflate pe terenurile municipiului. Din studiul de fezabilitate rezulta ca suprafata totala necesara, si care va ramane ocupata definitiv, este de 5.080 metri patrati. Ca urmare, municipiul va avea o cota de participare, propusa de Dunarea SA la 4,7%. Procente care inseamna incasari la bugetul local, potrivit estimarilor, de 28.920 de euro inca din primul an, suma ce ar urma sa se dubleze aproape in anul urmator si sa creasca in continuare cu aproximativ 40% anual. Noua linie de cablu ar urma sa intre in exploatare deja din aceasta iarna.

Proiectul propus de Ana Teleferic se refera la realizarea unei telegondole de 8 locuri, prin repozitionarea actualei instalatii de cablu si devierea traseului, cu amplasarea statiei de sosire pe locul fostei cabane Cristianul Mare, care a ars. Principalul avantaj al mutarii consta in faptul ca stalpii de sustinere ai cablului nu se vor mai afla in mijlocul domeniului schiabil. Asocierea intre municipiul Brasov si SC Ana Teleferic SA ar presupune o investitie de aproximativ 6 milioane de euro, la care Consiliul Local ar participa cu terenul afectat de mutarea stalpilor, de aproximativ 2.650 metri patrati. Pentru acest teren, municipalitatea ar primi o cota de participare de 5,3% din valoarea investitiei. Din aceste procente, se estimeaza venituri la bugetul local de 200.000 de euro pe an dupa amortizarea investitiei. Iar statia din varful Postavarul va fi cedata Primariei, pentru a fi realizat acolo un punct de prim ajutor sau pentru Salvamont, deoarece va fi realizat un alt amplasament.