Podul peste Dunăre care s-ar putea construi între oraşele Brăila şi Măcin, judeţul Tulcea, se numără printre priorităţile viitoarei regiuni Sud-Est, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

“Din păcate, nu a existat o strategie specială pentru Dobrogea aşa cum ar fi meritat această zonă. La fel de important este podul de la Măcin, la fel de important este viitoarea autostradă Isaccea-Constanţa cu conectare la centura municipiului Constanţa şi cu prelungire în Bulgaria şi Turcia, dar la fel de importante sunt spitalul regional şi aeroportul regional”, a declarat joi, în timpul unei conferinţe de presă organizată la Tulcea, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Acesta a mai spus că viitoarele structuri nu vor subordona judeţele, ci vor prelua competenţele şi fondurile actualului Guvern. “Trebuie să facem regionalizarea, să modificăm Constituţia şi să ne aliniem strategiile de dezvoltare regională la nivelul celei a UE”, a precizat Constantinescu.

La rândul său, preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, a menţionat că “este prematur să facem un clasament al priorităţilor viitoarei regiuni”. “Regionalizarea trebuie făcută, este obligatoriu să o susţinem şi va fi un pas important pentru dezvoltarea României. Sper ca toată lumea să înţeleagă că decizia trebuie să coboare la nivelul comunităţilor”, a afirmat preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.
Podul de la Măcin este un proiect anunţat de foarte mulţi ani şi susţinut atât de autorităţile din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, cât şi de Guvernul actual. AGERPRES