Conducerea PNTCD Dolj l-a acuzat pe primarul Craiovei, Antonie Solomon, ca nu a promovat o strategie pentru reteaua de apa si canalizare a orasului, principala sa preocupare fiind fantanile arteziene, care sunt obiective mult mai spectaculoase pentru electorat.
Daniel Botea, vicepresedinte national al PNTCD, a afirmat ca, daca in 2003, la capitolul „Apa si canalizare” Craiova era pe locul 18 iar in 2004 pe locul 21, in 2005 ajunsese deja pe locul 24. El a mentionat ca locuitorii orasului sunt nevoiti sa suporte in fiecare zi, mai ales seara si dimineata, mirosurile pestilentiale din cauza lipsei canalizarii in anumite zone.

„Desi aceasta problema pentru craioveni a fost confirmata atat de realitate, cat si de mai multe sondaje si studii, unele chiar pe site-ul primariei Craiova, edilii au avut alte prioritati. In 2005 nu exista pentru Craiova o strategie de dezvoltare pentru reteaua de apa si canalizare iar la nivel national doar sase orase nu aveau aceasta strategie acum doi ani. Nici macar in 2007 nu avem o astfel de strategie la nivel de municipiu” – a spus Daniel Botea.

Acesta a mai afirmat ca, potrivit unui studiu al Institutului pentru Politici Publice, municipiul Craiova are 646 de kilometri de retea de alimentare cu apa mai veche de 30 de ani, fiind depasit din acest punct de vedere doar de Bucuresti, iar in ceea ce priveste reteaua de apa cu o vechime mai mica de 20 de ani, in Craiova existau doar 55 de kilometri in 2005.

„Dorim sa atragem atentia asupra orientarii gresite a lui Antonie Solomon in ceea ce priveste prioritatile craiovenilor, capitolul ‘Apa si canalizare’ fiind doar subiect de campanie electorala si mai putin domeniu de interes real. Din pacate, canalizarea si alimentarea cu apa nu sunt chestiuni chiar atat de spectaculoase ca si artezienele, chiar daca ar fi mult mai utile craiovenilor” – a mai spus Daniel Botea.

La randul sau, Oana Ilie, membru in conducerea PNTCD Dolj, a afirmat ca, din pacate pentru buzunarele craiovenilor, orasul este in top la „Ponderea volumului pierderilor de apa inregistrate in volumul de apa produsa”, ocupand locul 4, cu 49,3% pierderi.
„Doar Galati (49,41%), Sibiu (50,18%) si Miercurea Ciuc (65,93%) arunca mai multi bani pe apa Sambetei decat Craiova. Faptul ca o mare parte din apa potabila este pierduta in retea, dupa ce mai si fusese tratata inainte, are efecte directe asupra buzunarelor craiovenilor: acelasi studiu IPP ne arata ca detinem locul 8 la cele mai scumpe tarife pentru apa potabila. Doar locuitorii municipiilor Tulcea, Satu Mare, Braila, Galati, Focsani, Oradea si Bucuresti platesc mai mult pentru apa potabila” – a spus Oana Ilie.