matei_gheorghe.jpgOrganizaţiile din Vâlcea ale PNL şi PDL contestă alegerea lui Gheorghe Matei (PSD) ca primar interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, considerând că PSD a încălcat legea, acaparând această funcţie şi profitând de „vidul de putere” din administraţia locală.

„Partidul Naţional Liberal, filiala Vâlcea, îşi exprimă nemulţumirea faţă de atitudinea şi acţiunea actualului prefect al judeţului, Dumitru Cornoiu care, încă de la începutul mandatului, a cedat la presiunile politice ale PSD. Argumentul acestui fapt grav îl reprezintă modalitatea prin care a emis ordinul de încetare a mandatului fostului primar Emilian Frâncu, fără să ţină cont de necesitatea unei şedinţe a Consiliului Local al Râmnicului la care să li se dea posibilitatea tuturor consilierilor să participe. De asemenea, din declaraţiile publice ale viceprimarului PSD Ion Gigi Matei rezultă în mod clar faptul că a ştiut cum va proceda prefectul Cornoiu înainte ca reprezentanţii celorlalte partide să primească oficial informaţia legată de încetarea mandatului”, a declarat vineri, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul Buican a mai menţionat că profitând de un „vid de putere” în administraţia Râmnicului, PSD a pus mâna pe putere în mod abuziv. „Dând dovada de o dorinţă proverbială de a acapara puterea în Primăria Râmnicului, viceprimarul PSD expert în vânzări de beton, Ion Gheorghe Matei a determinat aparatul acestei instituţii să renunţe la înştiinţarea oficială a consilierilor pe care i-a sunat personal să îi cheme la şedinţă cu doar o oră înainte ca aceasta să aibă loc. Deoarece consilierii PSD, UNPR şi PP-DD cunoaşteau strategia liderului local al PSD încă din data de 26.03.2014, au putut participa la mascarada în urma căreia Ion Gigi Matei a devenit primar-surogat al Râmnicului”, a mai spus Cristian Buican.

Şi organizaţia judeţeană a PDL Vâlcea a contestat desemnarea lui Matei în funcţia de primar interimar, considerând că după „faptele de corupţie dovedite la primărie, viceprimarii ar fi trebuit să-şi dea demisia”.

„Consilierii Locali PDL au fost înştiinţaţi de şedinţa de Consiliu Local cu doar o oră înainte de desfăşurarea acesteia, în condiţiile în care cei de la PSD, UNPR şi PPDD au stabilit convocarea înainte cu o zi şi au ţinut-o secretă, nedorind participarea celor care îi contestă. De asemenea, considerăm că întreaga conducere a primăriei trebuie să-şi prezinte demisia de onoare, nu să-şi legitimeze în continuare mandatul obţinut alături de condamnatul Emilian Frîncu, prin care au făcut atât de mult rău oraşului nostru”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL, deputatul Romeo Rădulescu.
Viceprimarul social democrat Gheorghe Matei a fost desemnat joi, prin votul Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, să preia atribuţiile de primar interimar, după ce fostul edil, Emilian Frâncu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. „Sper că voi reuşi să îndepărtez această pată care s-a abătut peste oraş. Mulţumesc colegilor din Consiliul Local pentru încrederea care mi-a fost acordată, Râmnicu Vâlcea merge mai departe, proiectele aflate în derulare nu vor suferi sincope. Voi lucra, aşa cum sunt cunoscut, în echipă”, a declarat Matei.

Acesta a fost votat de 12 consilieri, reprezentanţi ai PSD, UNPR şi PP-DD, în condiţiile în care consilierii PDL şi PNL nu au participat la şedinţa extraordinară de consiliu. Este a doua oară când Matei preia interimatul la Primăria Râmnicu Vâlcea, în urmă cu un an, acesta mai fiind desemnat primar interimar, în perioada în care Emilian Frâncu a fost în arest preventiv. Edilul liberal Emilian Frâncu a fost miercuri condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare. AGERPRES