Conducerea filialei Covasna a PNL cere Guvernului sa numeasca interimar o persoana in functia de subprefect a judetului, pentru a se putea asigura functionarea normala a acestei institutii.
Presedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat ca postul, vacant de mai bine de o jumatate de an, nu a fost ocupat in urma concursului organizat recent si considera ca trebuie sa i se puna capat acestei situatii „perpetue”.

Marius Obreja a precizat ca PNL Covasna il sustine moral pentru acest post pe Gabriel Nicolae Siminiceanu, fost membru al organizatiei, care lucreaza in prezent in cadrul Agentiei de Protectie a Mediului.

Postul de subprefect al judetului Covasna a iscat in ultima perioada nenumarate dispute, dupa ce seful Directiei juridice a Prefecturii Covasna, Codrin Munteanu, singurul candidat pentru acest post, a picat la concurs. Atat liderii PSD, cat si PD Covasna au sustinut public, in cadrul unor conferinte de presa, ca Munteanu a fost „ajutat” sa rateze examenul.

Presedintele PSD Covasna, Horia Grama, a declarat ca Munteanu a fost „faultat” si chiar l-a acuzat pe presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Jozsef Birtalan, de abuz in serviciu in interesul UDMR, formatiune care, spune el, ar fi interesata sa preia postul de subprefect sau sa puna un „om de paie”.

Presedintele executiv al PD Covasna, deputatul Petre Strachinaru, a fost de parere ca subiectele de examen au fost de asa natura incat Codrin Munteanu sa nu poata obtine nota de trecere, desi are experienta necesara pentru acest post. Munteanu a absolvit Institutul National de Administratie, lucreaza ca jurist de ani de zile si, in ultimele luni, a indeplinit atributiile subprefectului, fara a fi numit pe post.

Functia de subprefect a ramas vacanta in luna ianuarie, dupa decesul lui Nicolae Carlanescu in urma unui atac de cord, survenit cu doar cateva luni inainte de pensionare.