PNL Bucuresti va depune, la inceputul acestei saptamani, sesizari la Prefectura Capitalei si la secretariatul Consiliului local al sectorului 6 impotriva lui Cristian Poteras, care este incompatibil cu functia de primar din cauza ca figureaza ca administrator la o societate privata, a afirmat vicepresedintele organizatiei liberalilor bucuresteni Antonel Tanase.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului prezentate de Antonel Tanase, primarul sectorului 6, Cristian Poteras, este administrator, impreuna cu fratele sau, al firmei „Premier C.G.” SRL care are ca activitate producerea de bauturi alcoolice. Vicepresedintele PNL Bucuresti a sustinut ca, potrivit Legii 161/2003, Cristian Poteras trebuia sa renunte la aceasta calitate in termen de 15 zile de la preluarea mandatului de primar, in prezent autoritatile administratiei locale trebuind sa dispuna incetarea mandatului acestuia la Primaria sectorului 6.

Tanase a afirmat ca Poteras intra sub incidenta acestei legi si trebuie sa renunte la mandatul de primar chiar daca firma sa nu a avut nicio activitate in ultimii patru ani. De asemenea, vicepresedintele PNL Bucuresti l-a acuzat pe primarul sectorului 6 ca nu a avut nicio prioritate clar definita pe perioada mandatului sau. Antonel Tanase, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, si-a anuntat recent intentia de a candida la Primaria sectorului 6.