Primăria Capitalei a depus cerere de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru modernizarea a 185 de intersecţii şi a Centrului de trafic, a anunţat edilul general, Nicuşor Dan.

„Este vorba despre etapele doi şi trei din cadrul unui proiect mai amplu, prin care vom moderniza 185 de intersecţii din Bucureşti incluse în Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS), dar aflate în diverse stadii de degradare. De asemenea, vom moderniza şi Centrul de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri)”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Prima etapă a proiectului de modernizare şi extindere a sistemului de semaforizare inteligentă a fost deja înaintată pentru finanţare prin PNRR. PMB a lansat licitaţia, aflându-se în faza de analiză a ofertelor pentru studiul de fezabilitate. Această primă etapă vizează modernizarea a 85 de intersecţii, aferente unui număr de cinci radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală – Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Şoseaua Berceni.

Consilierii municipali au aprobat pe 10 octombrie depunerea unei cereri de finanţare în valoare de 64,7 milioane lei fără TVA în cadrul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru modernizarea şi extinderea semaforizării inteligente (etapele II şi III).

În a patra etapă, proiectul vizează reabilitarea a 194 de intersecţii semaforizate existente şi înrolarea în sistemul actual BTMS, la care se adaugă intersecţiile sau trecerile de pietoni nesemaforizate, dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS. AGERPRES