Platforme îngropate de colectare selectivă a deşeurilor menajere, inaugurate în zona centrală a oraşului Buzău

Primăria municipiului Buzău a inaugurat în Cartierul Obor 12 din zona centrală, noi platforme de gunoi îngropate, care permit colectarea selectivă, cu ajutorul cărora societatea de salubrizare va extrage elementele biodegradabile din deşeurile menajere.

După primele trei platforme introduse experimental anul trecut, am luat decizia, împreună cu firma de salubritate, să extindem acest tip de colectare selectivă a gunoiului, până la sfârşitul anului urmând să mai montăm încă 12. Sperăm ca, în următorii doi ani, tot Buzăul va avea astfel de platforme, care s-au dovedit extrem de eficiente, care, pe deasupra exclud şi situaţiile urâte cu câini care intră şi cu oameni care caută prin gunoaie“, a declarat primarul Constantin Toma.

Potrivit sursei citate, până la sfârşitul anului, un sfert din municipiu va fi acoperit cu acest tip de sistem de colectare a deşeurilor, societatea de salubrizare a oraşului având posiblitatea să extragă biodegradabilul din deşeurile menajere şi, ulterior, să realizeze o staţie de producere a compostului. AGERPRES