Platformă online pentru direcţionarea şi repartizarea eficientă a donaţiilor către spitalele din judeţul Argeş

Instituţia Prefectului Argeş a anunţat lansarea unei platforme online pentru direcţionarea şi repartizarea eficientă a donaţiilor către spitalele din judeţ, care va permite şi o mai bună monitorizare a necesarului de echipamente şi medicamente.

“Persoanele fizice sau juridice care doresc să facă donaţii o pot face în cunoştinţă de cauză, având acces la necesarul real al spitalelor din judeţ, dar şi la o serie de campanii umanitare care sunt în desfăşurare. În acelaşi timp, soluţia propusă reprezintă şi un sprijin pentru colaborarea interspitalicească în ceea ce priveşte transferul/împrumutul de medicamente şi echipamente de protecţie. Această platformă a fost construită în jurul unei baze de date online care va fi actualizată de către reprezentanţii spitalelor din judeţ”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

Conform aceleiaşi surse, iniţiativa a venit din partea societăţii civile reprezentată de ONG-uri implicate în campaniile umanitare derulate în această perioadă, platforma fiind realizată de cancelaria Instituţiei Prefectului Argeş.

“De asemenea, un câştig pentru judeţul Argeş îl reprezintă colaborarea dintre Instituţia Prefectului Argeş şi instituţii ale judeţului implicate în acest proiect, şi aici mă refer la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, Consiliul Judeţean Argeş şi spitalele pe care le-a administrat, dar şi celelalte spitale aflate până de curând în administrarea consiliilor locale. Această colaborare interinstituţională demonstrează că, în situaţii de criză, se pot depăşi orice fel de bariere care au la bază influenţe politice sau diverse orgolii”, a declarat prefectul Emanuel Soare.  Prefectul a făcut apel la cetăţenii şi societăţile comerciale din judeţ să susţină spitalele care se află în luptă cu noul coronavirus, în funcţie de necesităţile fiecărei unităţi sanitare. AGERPRES