Platformă electronică pentru reducerea abandonului şcolar, implementată de Primăria Buzău

Consiliul Local Buzău a alocat suma de 3,2 milioane de lei pentru implementarea platformei electronice Adservi de reducere a absenteismului şi abandonului şcolar, care se adresează părinţilor celor 23.282 de elevi din municipiu.

Platforma este aplicabilă tuturor nivelelor de şcolarizare, începând de la clasa zero şi până la clasa a XII-a, şi va costa bugetul municipiului 7,5 lei lunar pentru fiecare elev“, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

La rândul său, consilierul municipal Laurenţiu Ţepeluş, director adjunct al Colegiului B.P. Haşdeu, a declarat că “iniţiativa este salutară, părinţii vor avea cel mai mult de câştigat, căci vor putea să comunice cu profesorii şi să-şi urmărească copiii în timp real”. “Această platformă face posibilă comunicarea eficientă între părinţi, profesori şi elevi, este un proiect excelent care va reduce abandonul şcolar şi vine în sprijinul familiei, dar ca orice noutate va întâmpina o anumită rezistenţă în şcoală”, a mai declarat sursa citată. AGERPRES