Un număr de 700 de locuri de parcare sunt în curs de a fi amenajate de Primăria Sectorului 6 în zona platformei fostei Autogări Militari. Parcajul, care va fi finalizat cel mai probabil în luna iulie, va fi compus din minimum 680 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autobuze/microbuze.

”Această parcare va ajuta la descongestionarea traficului în una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală. Intersecţia era mai mereu blocată din cauza numărului mare de maşini care intră în Bucureşti de pe Autostrada A1 şi a autoturismelor parcate la voia întâmplării. Sunt convins că venim în întâmpinarea multor şoferi care vor prefera să îşi lase maşinile în siguranţă în această parcare şi să se deplaseze prin Bucureşti cu metroul sau RATB-ul”, a declarat primarul Cristian Poteraş.

Suprafaţa pe care se construieşte în prezent este de aproximativ 17.000 de metri pătraţi, fiind delimitată la nord de bd. Iuliu Maniu, la sud de proprietatea particulară SC Autogara Militari SRL, la vest de str. Valea Cascadelor, iar la est de str. Oboga. Un număr de 300 de locuri de parcare vor fi închiriate pe bază de abonament, la tarifele stabilite de CGMB şi practicate în toată Capitala, restul de aproape 400 urmând să fie închiriate cu ora. Sumele încasate vor intra la bugetul local şi vor fi folosite pentru construcţia şi amenajarea de noi parcaje. Zona unde se amenajează în prezent parcarea devenise în ultimii ani un spaţiu insalubru, iar cetăţenii reclamau frecvent prezenţa oamenilor străzii şi a depozitelor de deşeuri. În plus, incinta fostei autogări era deteriorată, fiind improprie pentru servicii de îmbarcare/debarcare călători. AGERPRES