Şoferii vor putea plăti parcarea autoturismelor cu ajutorul unor carduri pre-pay , pe care municipalitatea orădeană le va elibera, din 17 ianuarie, pentru a fi folosite prin cele 87 de parcometre din municipiul Oradea, a anunţat, joi, Primăria Oradea.

Introducerea acestor carduri vine să completeze posibilitatea deja implementată de plată a parcării cu cardul bancar personal, pentru acele persoane care nu deţin asemenea documente. Potrivit comunicatului, municipiul Oradea este al doilea oraş din ţară, după Cluj, care a implementat sistemul de plată cu carduri proprii.

Aceste carduri vor putea fi utilizate în locul plăţii cu monede sau a procedurii de plată cu telefonul. Pentru achiziţionarea acestor carduri, doritorii vor trebui să se prezinte la Serviciul Parcări, cu cartea de identitate şi cu certificatul de înmatriculare al maşinii, unde şoferii vor putea să-şi încarce cardurile cu suma pe care o doresc. Cardul se va introduce în parcometrele existente, iar în urma setării duratei de parcare, acestea vor elibera tichetele de parcare, suma fiind scăzută din valoarea încărcată pe card. Administraţia Imobiliară Oradea a achiziţionat din Germania, în anul 2010, prin licitaţie publică, 30 de parcometre şi sistemul de management al acestora, o investiţie de 180.000 de euro. AGERPRES