Plata on-line a taxelor si impozitelor este posibila si in sectorul 2 din Bucuresti

ontanu_neculai_.jpgLansarea oficiala a sistemului electronic de plata a impozitelor si taxelor catre sectorul 2 prin intermediul cardurilor bancare a avut loc vineri, dupa ce mai multi contribuabili din sector si-au manifestat interesul pentru acest mod de achitare a taxelor.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, si-a achitat, din contul sau impozitul pe cladiri, de 172 lei, folosind cardul Visa, demonstrand ca sistemul este functional si poate fi folosit incepand de vineri de toti contribuabilii sectorului 2.

Plata cu cardul se poate face de pe orice calculator de acasa sau de la serviciu, daca exista o conectare la Internet, la orice banca din tara sau din strainatate, care recunoaste sistemul Visa sau Master Card. “Am observat ca locuitorii sectorului 2 au manifestat un interes crescut in acest an fata de datoriile lor catre buget si atunci am dorit sa le pun la dispozitie un sistem performant prin care sa le falicitam plata obligatiilor si noi sa ne imbunatatim sistemul de colectare al taxelor. Va pot spune ca inca din noaptea de Revelion, la ora 00,22, cand multi dintre noi nu si-au baut bine sampania, un cetatean al sectorului 2 a accesat site-ul pentru a-si plati taxele locale. Acesta nu a fost singurul, au mai fost cazuri de accesari pe la ora 1,00 si 2,00 noaptea”, a spus Ontanu, cu ocazia prezentarii noului sistem de plata.

Plata taxelor si impozitelor locale cu ajutorul cardului bancar se poate face de catre persoane fizice si juridice, daca obtin o parola de acces al site-ului Directiei Venituri Buget Local al Primariei sectorului 2 si prin depunerea unui formular de inregistrare si a unor copii dupa actele de identitate sau certificat de inregistrare al firmei. Dupa obtinerea parolei, trebuie accesata pagina principala la adresa www.impozitelocale2.ro, urmand sa fie accesat si link-ul “Plata electronica” de pe pagina principala a site-ului.

De asemenea, vineri, primarul sectorului 2 a anuntat si introducerea sistemului performant la nivel national pentru transmiterea on-line a documentelor fiscale, fiind eliminate astfel deplasarile la ghiseele administratiei locale. “In paralel vor continua sa functioneze si sistemele clasice de primire a documentelor, respectiv comunicare prin posta sau direct la registratura institutiei, dar acum avem si aceasta aplicatie in format electronic, usor de utilizat pentru cei care folosesc calculatorul. Etapele folosirii acestui program sunt aceleasi ca pentru plata on-line a taxelor locale”, a mai spus edilul sef al sectorului 2.

Acesta a aratat ca implementarea sistemelor electronice vor aduce avantaje clare pentru administratia locala, prin reducerea cheltuielilor cu personalul de la ghiseele Directiei de Venituri, eliminarea deplasarilor la sediul primariei, posibilitatea vizualizarii permanente a obligatiilor fiscale pe care contribuabilii le au, colectarea rapida a banilor. Contribuabilii sectorului 2 vor avea ocazia prin acest sistem sa-si exprime parerea prin vot electronic si fata de aceste aplicatii. Chestionarele de evaluare privind satisfactia petentilor sunt facute dupa modelul certificatelor europene de excelenta EFQM. In prezent, in sectorul 2 functioneaza in paralel cu aceste sisteme si cele deja traditionale, precum platile on-line la oricare din cele 67 de oficii postale din Bucuresti, Internet Banking (pentru cei care au conturi deschise la BCR si Banc Post) si POS-urile deschise la toate Directiile de venituri buget-local sector 2. AGERPRES