Toţi şefii serviciilor şi instituţiilor subordonate Primăriei municipiului Tulcea vor întocmi până la finalul săptămânii viitoare proceduri interne pentru a economisi energia electrică, a declarat edilul Ştefan Ilie.

El a adăugat că investiţiile realizate până acum în sistemul de iluminat public au redus consumul de energie electrică cu circa 65%.

„Până la finele săptămânii viitoare, şefii direcţiilor şi serviciilor din cadrul Primăriei vor prezenta planul de economisire a energiei electrice din clădirile pe care le administrează”, a precizat primarul municipiului Tulcea.

Ştefan Ilie a precizat că, prin investiţia care se realizează începând din decembrie 2020 în sistemul de iluminat public, consumul de energie electrică s-a diminuat cu 65%. „Proiectul se va finaliza în acest an şi vom ajunge la o scădere a consumului de circa 70%”, a mai precizat Ştefan Ilie.

În context, edilul a amintit că toate autoturismele entităţilor din subordinea Primăriei municipiului au senzori şi sonde pentru monitorizarea consumului de combustibil care s-a redus cu aproximativ 33% faţă de perioadă anterioară instalării senzorilor.

„Din acest an înlocuim cazanul de apă fierbinte de pe platforma combinatului de alumină şi vom reduce cu 25% pierderile înregistrate doar la deschiderea sistemului de furnizare a energiei termice. Noile centrale vor reduce cu cel puţin 25% cantitatea de gaz consumată în orele de vârf, iar în plus nu vom mai plăti anual un milion de euro pentru poluare cu gaze cu efect de seră”, a mai spus primarul.

Ştefan Ilie a adăugat că investiţiile realizate de autoritatea locală pentru anveloparea blocurilor din municipiu pot fi considerate măsuri pentru reducerea consumurilor care sunt resimţite de populaţie în facturi. AGERPRES