Planul Urbanistic General al municipiului Deva a fost prelungit până în 2023

Valabilitatea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Deva a fost prelungită prin votul consilierilor locali până în anul 2023, în condiţiile în care actualul PUG ar fi expirat la sfârşitul acestui an.

Potrivit primarului Florin Oancea, în decursul anilor au fost mai multe firme de specialitate care au câştigat licitaţiile pentru întocmirea PUG al municipiului Deva, însă documentaţia nu a fost dusă la bun sfârşit. Din acest motiv, Consiliul Local Deva a fost obligat să prelungească valabilitatea actualului PUG, iar procedurile de licitaţie pentru întocmirea unuia nou vor fi reluate.

“Suntem obligaţi să demarăm procedurile cu o altă firmă şi cred că de această dată vom reuşi. (…) Mai devreme de doi ani nu vom avea un nou PUG”, a declarat primarul municipiului Deva. El a menţionat că pentru realizarea PUG este nevoie de un număr mare de avize, iar procedurile vor fi reluate “aproape de la zero”, ceea ce explică durata mare de întocmire a noii documentaţii.

PUG este important pentru politica de dezvoltare a unei localităţi, documentul stabilind coordonatele după care se poate construi într-un anumit perimetru sau zone industriale. AGERPRES