Plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului şi unor consilieri locali din Ungheni

Deputatul Ciprian Dobre, liderul PNL Mureş, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va depune o plângere penală împotriva primarului din oraşul Ungheni, Ioan Covrig, şi a unor consilieri locali, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Dobre a arătat că va depune plângerea penală împotriva primarului, împotriva consilierilor Niaradi Ioan, Geni Vasile, Chirilă Otilia, Şerban Petru şi Moldovan Crinişoara, pentru demiterea abuzivă din funcţie a viceprimarului Victor Prodan, după doar o zi lucrătoare după ce a fost repus în funcţie în urma unei hotărâri judecătoreşti.

Deputatul a susţinut că Victor Prodan a fost repus în funcţie, vineri, 29 octombrie, la ora 15,00, fiind revocat din aceeaşi funcţie, luni, în 1 noiembrie, într-o şedinţă extraordinară, convocată în acest scop.

Acesta a mai arătat că raportul de revocare din funcţie a viceprimarului Prodan a fost conceput în 28 octombrie, chiar cu o zi înainte ca el să fie repus în funcţie, în baza hotărârii judecătoreşti. ‘Domnul Victor Prodan (PNL -n.r.) mai avea o slăbiciune – nu-i plăceau înţelegerile de tip mafiot. Şi de aceea este incomod în cadrul CL Ungheni. Vom ataca în contencios administrativ hotărârea din 1 noiembrie a Consiliului Local prin care a fost revocat din funcţie, cred că pe aceeaşi cauză vom câştiga acest proces, întrucât şi prima dată ni s-a dat dreptate’, a spus Dobre. AGERPRES