Plan urbanistic pentru dezvoltarea Circului “Globus” din Bucuresti

patrascu_gheorghe.jpgArhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, a anuntat, pe 2 iunie 2009, ca Primaria Capitalei are in lucru elaborarea unui plan urbanistic zonal ce prevede dezvoltarea Circului “Globus”, prin amenajarea in zona a unui parcaj subteran si extinderea menajeriei.

In prezent, terenul menajeriei circului este revendicat de catre un fost proprietar si a fost retrocedat pe baza Legii 18. Municipalitatea se afla in litigiu cu Primaria sectorului 2, care a autorizat in zona realizarea unei constructii.

Directorul Circului “Globus”, Brandusa Novac, a declarat, la randul sau, ca va incerca sa faca toate demersurile necesare, pentru a salva menajeria circului. “Se va initia procedura de utilitate publica locala si credem ca ar trebui sa apara o lege speciala pentru protejarea spatiilor verzi. Exista o ordonanta a fostului Guvern Tariceanu prin care nu este admisa realizarea de constructii pe spatiile verzi, dar noi dorim sa facem un amendament pentru ca sa fie permise constructiile subterane. Astfel, spatiul verde de deasupra se poate pastra fara probleme si rezolva o serie de nevoi ale comunitatii”, a spus Brandusa Novac.

Cei doi reprezentanti ai Primariei Capitalei au acuzat Primaria sectorului 2 ca a autorizat realizarea unei constructii pe un teren de 12.000 mp de spatiu verde aflate in imediata vecinatate a menajeriei Circului “Globus”, determinand astfel obstructionarea activitatii circului.
“Este o ilegalitate comisa de administratia locala, care a aprobat pe un spatiu verde realizarea constructiei, desi in planul urbanistic zonal si planul urbanistic de detaliu acest teren figureaza ca spatiu verde. Totodata, au fost modificati si indicatorii urbanistici”, a aratat arhitectul sef al Capitalei. Brandusa Novac a mai spus ca dupa declararea utilitatii publice se va putea cere exproprierea terenului, varianta admisa in principiu de catre actualii proprietari.