Pista pentru circuitul de Formula 3, la Tarlungeni, in judetul Brasov

Consiliul Judetean Brasov a aprobat proiectul de hotarare privind aprobarea asocierii judetului Brasov cu municipiul resedinta de judet si cu localitatea Tarlungeni pentru construirea unei piste auto, in vederea omologarii si inscrierii acesteia in Circuitul
Automobilistic de Formula 3.
Primaria Tarlungeni, localitate aflata la o distanta de opt kilometri de Brasov a demarat acest proiect in urma cu trei ani care, odata cu finalizarea lui, va atrage un numar insemnat de turisti in zona, circa 70.000 la fiecare eveniment, sustine primarul Iosef Kiss. “Este o investitie din care are de castigat tot judetul, nu numai comuna Tarlungeni, si de aceea cred ca asocierea dintre judet, municipalitate si Consiliul Local Tarlungeni este bine venita. Incepand de saptamana viitoare vom stabili proiectele prin care vom accesa fonduri de cel putin 25 de milioane de euro, prin intermediul Programului Operational Regional de Dezvoltare”, a declarat primarul Iosef Kiss.

Deja, Primaria Tarlungeni a pus la dispozitie terenul in suprafata de 55 de ha si va ramane proprietarul lui, a mai spus primarul. Pe langa pista propriu-zisa se vor mai construi padokuri pentru echipele participante, tribune, vestiare si alte utilitati. Investitia totala se ridica la 70 de milioane de euro si se va finaliza in doi ani. Primarul spera ca o serie de investitori care au afaceri in zona Brasovului sa investeasca anumite sume pentru construirea pistei.