Consiliul Judeţean Cluj a adoptat marţi un proiect de hotărâre privind aprobarea demersurillor necesare realizării viitoarei piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

„Se aprobă realizarea lucrării „Pistă de 3.500 m la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca”, cu credit furnizor, prin procedura de achiziţie publică – licitaţie deschisă”, se arată în hotărârea aprobată de consilierii judeţeni.

Creditul furnizor ar putea fi completat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Transport. Pista ar urma să fie realizată în şapte etape. Într-o primă etapă ar urma să fie realizaţi 2.100 metri din cei 3.500 ai pistei şi o bretea de legătură. Realizarea pistei presupune inclusiv sistem de balizaj, platforme, cale de rulare şi bretele, iar costul estimativ se ridică la 122 milioane de euro.


Potrivit declaraţiilor preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe, lucrările de execuţie la noua pistă de 3.500 de metri a aeroportului clujean ar urma să înceapă în acest an, iar peste doi ani aceasta să poată fi dată în folosinţă. Alin Tişe declara, în urmă cu o lună, că inclusiv oameni de afaceri din China sunt interesaţi să participe la construirea viitoarei piste de 3.500 de metri a aeroportului clujean.


„Sunt interesate mai multe firme, iar un interes deosebit a fost din partea oamenilor de afaceri veniţi din China, care reprezintă provincia Shangdong”, spunea, la acea dată, preşedintele CJ Cluj. AGERPRES