Piaţa Obor reamenajată cu 1,4 milioane de euro

Primăria municipiului Baia Mare va investi 1,4 milioane euro în reamenajarea Pieţei agro-alimentare Obor, piaţa ce în proporţie de 90% va fi destinată producătorilor agricoli din Maramureş.

“Investiţia prevede reamenajarea, dotarea şi suplimentarea spaţiilor, compartimentarea dar şi utilarea spaţiilor comerciale pentru producătorii agricoli ce vor veni să-şi vândă bunurile în această piaţă. E o investiţie necesară, mai ales că avem un număr apreciabil de producători agricoli autohtoni, dar şi angrosişti ce trebuie să practice un comerţ civilizat” a declarat, luni, pentru AGERPRES primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Investiţia va fi suportată de bugetul local urmând a fi dată în exploatare peste nouă luni. Conform proiectului se vor construi şi reamenaja suprafeţe pentru comerţ, iar pe o suprafaţă de 1.700 metri pătraţi vor fi create spaţii pentru parcarea autoutilitarelor.

Proiectul mai prevede construcţia unei parcări publice, cu o capacitate de 38 de autoturisme, şi a unei parcări în interiorul Pieţei Obor, pentru comercianţi. AGERPRES