Prima piaţă de produse lactate din fostul oraş minier Baia Sprie a fost dată în folosinţă micilor producători agricoli, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, primarul Alin Bîrda.

„Piaţa de lactate este una modernă, bine dotată cu toate cele necesare pentru a comercializa produse lactate în condiţii sanitare perfecte şi o igienă adecvată. Am recepţionat construcţia şi dotările, urmează obţinerea avizelor şi autorizările necesare, chestiune de scurt timp. E o piaţă care ne-am dorit-o de mult timp, dar şi mici producătorii din judeţ care comercializează produse lactate şi derivate doreau să aibă un spaţiu adecvat, corespunzător unui asemenea gen de comerţ”, a spus Alin Bîrda.

Edilul a mai precizat că noua piaţă de produse lactate se adresează atât micilor fermieri şi producători individuali din satele şi comunale învecinate, cât şi altor producători agricoli din judeţ.

„Piaţa se adresează micilor fermieri şi producători individuali din satele apropiate de Baia Sprie, dar şi celor din judeţ care ar intenţiona să-şi valorifice produsele lactate aici. Ne dorim să avem pe piaţa locală cât mai mulţi producători autohtoni cu produse la preţuri cât mai accesibile”, a mai spus Alin Bîrda.

Primăria Baia Sprie mai deţine în administrare o piaţă de legume şi fructe, singura de acest gen din oraş. AGERPRES