Primăria Bacău a demarat, joi, lucrările de modernizare la Piaţa centrală agroalimentară din municipiu, lucrările vizând ‘închiderea perimetrală a zonei – vânzare
producători- în lungime de 134 de metri liniari”, a declarat, pentru Agerpres, Ionuţ Tomescu, purtător de cuvânt al municipalităţii.

Construcţia va fi realizată din tâmplărie de aluminiu cu geam termopan. Modernizarea întregii zone va aduce şi schimbarea pavimentului actual cu plăci de granit. Executantul lucrării este societatea Conbac SA, firma care a câştigat licitaţia de proiectare şi execuţie. Termenul de execuţie a lucrării este de 70 de zile, iar costul investiţiei de 342.000 lei.

Pe toată durata de execuţie ‘activitatea în Piaţa Centrală nu va fi sistată, ci reorganizată, astfel încât, publicul cumpărător să nu fie afectat’, a mai spus purtătorul de cuvânt al primăriei băcăuan. Criza economică nu va întrerupe, în 2011, realizarea investiţiilor vizate de municipalitatea băcăuană, bugetul elaborat de primărie prevăzând sumele necesare pentru continuarea obiectivelor începute, demararea unor noi lucrări, dar şi întocmirea de studii de fezabilitate pentru cele ce vor începe în următorii ani.

,bR>’În bugetul total de aproape 354 de milioane de lei, sumă în care nu intră banii acordaţi de la bugetul de stat pentru subvenţionarea agentului termic, aproape 170 de milioane de lei sunt destinaţi pentru susţinerea investiţiilor din municipiu”, a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul Bacăului, Dragoş Luchian. Între obiectivele care au fost demarate anterior anului bugetar 2011 şi care au asigurate surse de finanţare pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor se află Spitalul Municipal, Centrul Expoziţional şi de Afaceri, modernizarea insulei de agrement, proiect cu finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional (POR), amenajarea peisagistică de agrement ‘Complex Olimpic’, construirea cimitirului ‘Sărata II’, centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost – aplicaţie POR, ca şi reabilitarea şi dotarea cu echipamente a Căminului de bătrâni.


Cofinanţare va asigura municipiul Bacău şi aplicaţiilor POR privind retehnologizarea sistemului de termoficare şi construirea pasajului subteran care va lega centrul de ieşirea vestică din municipiu. Între obiectivele a căror construcţie va debuta în 2011 se află grădiniţa cu program normal nr. 26, un corp nou de clădire, cantina şi sala de sport la Colegiul Economic ‘Ion Ghica’, o nouă sală polivalentă a municipiului, retehnologizarea CET Sud, dar şi lucrări pentru eficientizarea consumului de energie termică, amenajarea de spaţii verzi, spaţii de joacă pentru copii, amenajarea unei piste skateboard. În bugetul pentru investiţii din acest an, administraţia a mai cuprins, în premieră pentru istoria bugetului municipiului Bacău, şi suma de 12 milioane de lei, care provine din economiile bugetare realizate în 2010. AGERPRES