Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, susţine că membrii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) vor lucra cu o strategie bugetară predictibilă în următorii patru ani şi că vor face propuneri referitoare la creşterea rolului consiliilor judeţene în privinţa deciziilor referitoare la dezvoltare.

Potrivit lui Peter Ferenc, aceasta a fost concluzia întâlnirii dintre reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România cu premierul Florin Cîţu şi cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

„La întâlnirea de luni, am dezbătut asigurarea sustenabilităţii pe termen lung a cheltuielilor statului, pentru ca pe parcursul anului, în timpul investiţiilor şi realizărilor, să nu ne împiedicăm de rămânerea în urmă a cheltuielilor de întreţinere a instituţiilor, dar să nu ne împotmolim nici cu rezolvarea problemelor administraţiei locale. Am ajuns la înţelegere cu domnul prim-ministru Florin Cîţu, cu privire la faptul, că trebuie să lucrăm cu o strategie bugetară predictibilă în următorii patru ani. Vom face propuneri la modul de creştere a rolului consiliilor judeţene, cu privire la luarea deciziilor, în ceea ce priveşte dezvoltarea judeţului”, a afirmat Peter Ferenc, care este şi vicepreşedinte al UNCJR.

Potrivit comunicatului, la întâlnirea cu premierul şi cu ministrul Dezvoltării au mai participat preşedintele UNCJR, Adrian-Ioan Veştea, preşedinte CJ Braşov, respectiv, preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, şi preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu. AGERPRES