Municipiul Suceava va continua reabilitarea reţelei termice demarate anul trecut şi sistate temporar, după ce guvernul a alocat peste un milion de euro cu această destinaţie, a declarat primarul Ion Lungu.

„Am semnat contractul pentru finanţarea pe termoficare în acest an, în valoare de 5.430.000 de lei, cea mai mare din ţară. După noi sunt Iaşi cu aproape 5 milioane de lei şi Constanţa cu 4,1 milioane de lei. Cu aceşti bani vom finaliza lucrările începute anul trecut în zona centrală, strada Ioan Vodă Viteazu, în Zamca şi Obcini. Sperăm să vină banii la timp, nu la final de an sau să fie înjumătăţiţi (…) Şi constructorii sunt şmecheri. Se interesează la Bucureşti dacă se vor aloca sau nu banii respectivi şi dacă au semnale că nu, nici nu trag să lucreze”, a spus Lungu.

Reabilitarea reţelei de termoficare începute anul trecut în cele trei cartiere ale oraşului a fost sistată din lipsa finanţării ce trebuia asigurată de la bugetul de stat, fiind conservate la începutul sezonului rece, când se impunea luarea de măsuri pentru asigurarea încălzirii populaţiei.

Primarul a spus că lucrările s-au reluat, s-au făcut racordurile la blocuri pentru noile conducte, urmând ca în zonele afectate să fie adusă infrastructura rutieră la starea iniţială. AGERPRES