Peste o sută de persoane au participat, pe 14 martie, la Iaşi, la conferinţa „IT&C and Intellectual Property”, eveniment aflat la a doua ediţie, dedicat proprietăţii intelectuale pentru sectorul IT&C.

Organizatorul evenimentului, Raluca Voivozeanu, a declarat jurnaliştilor că a ales să organizeze conferinţa „IT&C and Intellectual Property” la Iaşi, pentru că sectorul IT este în continuă dezvoltare în această zonă.

„Sunt multe companii naţionale şi internaţionale care aleg Iaşiul pentru a dezvolta proiecte mari, unele dintre ele fiind foarte mari. Ne-am gândit să vorbim cu dezvoltatorii de software şi aplicaţii pentru protecţia investiţiilor lor şi ideilor pe care le au. Este foarte important ca din fază incipientă să îşi protejeze investiţiile pentru ca nimeni altcineva să nu le poată folosi”, a declarat Voivozeanu.

Prezent la eveniment, prorectorul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” din Iaşi, Nicolae Seghedin, a declarat că un astfel de eveniment este foarte important pentru mediul academic.

„Suntem bucuroşi că există astfel de iniţiative. (…) Este foarte important să cunoaştem care este rolul proprietăţii intelectuale în metabolismul societăţii. La noi se fac eforturi foarte mari pentru a se dezvolta cultura proprietăţii intelectuale, o cultură care este în legătură cu un alt fenomen numit creativitate. Cele două culturi ar trebui să se armonizeze, să fie într-o puternică consonanţă cât mai înaltă deoarece trebuie să creăm. Avem o datorie faţă de noi, faţă de societate, faţă de ceilalţi. Trebuie să ne protejăm propriile creaţii. Vorbim de creaţiile tehnice, artistice, ştiinţifice. (…) Există în universităţi astfel de eforturi. Politehnica din Iaşi este cunoscută din prisma producţiei creative, atmosferă creativă dublată de o atmosferă propice proprietăţii intelectuale. Încercăm să determinăm studenţii să îşi protejeze creaţiile cunoscând care sunt normativele naţionale şi internaţionale”, a declarat Seghedin. AGERPRES