Un număr de 19 autorităţi publice locale din judeţul Sălaj au semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice un total de 26 de contracte de finanţare a unor obiective de investiţii în continuare, demarate în cadrul unor programe anterioare finanţate de la bugetul de stat.

Valoarea totală alocată judeţului Sălaj pentru continuarea unor proiecte de alimentare cu apă, canalizare menajeră şi reabilitare de drumuri, în cadrul Programului naţional de dezvoltare locală, subprogramele „Modernizarea satului românesc” şi „Infrastructură la nivel judeţean” este de 9.161.810 lei.

„Prioritare sunt lucrările executate şi neplătite, lucrări ce se pot finaliza – acolo unde nevoia de fonduri nu este foarte mare – şi celelalte lucrări în continuare. Pentru acest an nu se finanţează lucrări noi. Beneficiarii vor trebui să-şi notifice antreprenorii şi să revizuiască graficele de execuţie a lucrărilor în funcţie de sumele alocate pentru 2013. Nu încurajez pe nimeni să angajeze lucrări a căror valoare este mai mare decât sumele aprobate”, a declarat luni Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

Comunelor Vârşolţ, Almaşu, Pericei, Treznea, Fildu de Jos, Letca, Hida, Benesat, Creaca, Meseşenii de Jos şi Mirşid li s-a acordat suma totală de 4.517.000 lei pentru finanţarea unor proiecte de alimentare cu apă; Camăr, Letca, Pericei şi Rus – 1.478.000 lei pentru canalizare menajeră, alimentare cu apă şi canalizare; Dragu, Ileanda, Crasna, Someş Odorhei Meseşenii de jos, Camăr, Plopiş, Treznea şi Fildu de Jos – 2.004.810 lei pentru reabilitare şi modernizarea unor drumuri comunale.

Consiliului Judeţean Sălaj i-a fost alocată suma de 1.162.000 lei pentru reabilitarea unei porţiuni din drumului judeţean 108A. AGERPRES