Peste jumătate din bugetul municipiului Slatina va fi destinat investiţiilor

slatina_primaria.jpgPrimăria Slatina va aloca în acest an pentru investiţii suma de 52 de milioane lei, reprezentând mai mult de jumătate din bugetul municipiului, potrivit şeful Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Slatina, Florin Barbu, care a prezentat luni proiectul de buget pentru anul 2014.

Barbu a arătat că bugetul municipiului Slatina în anul 2014 va fi de 98 milioane lei, mai mare cu două milioane lei decât cel din anul precedent, reprezentanţii administraţiei locale bazându-şi estimările pe bugetul realizat anul trecut şi gradul de colectare de peste 99% a impozitelor şi taxelor locale.
“În anul 2013 am estimat un buget de 96 de milioane lei şi el a fost realizat. Gradul de încasare al impozitelor şi taxelor locale a fost foarte bun anul trecut, atingând 99,52%. Şi în anul 2014 contăm pe un grad de încasare a taxelor şi impozitelor locale care să se apropie de 100%”, a spus Barbu.

Acesta a menţionat că din bugetul local, 20 de milioane lei vor fi destinaţi cofinanţării unor proiecte de dezvoltare aflate în derulare, iar 32 de milioane pentru finanţarea unor investiţii noi sau continuarea unor investiţii începute în anii anteriori care se realizează din fonduri locale. “Mai mult de jumătate din buget este destinat investiţiilor, fie că este vorba despre investiţii care beneficiază şi de finanţare nerambursabilă, cum este Clubul Nautic, reabilitarea termică a unor blocuri, centrala fotovoltaică, fie că este vorba despre investiţii finanţate exclusiv din fonduri de la bugetul local, cum este construcţia unei parcări supraetajate, asfaltarea unor străzi, extinderea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, gaze”, a precizat directorul Direcţiei Economice Slatina.

Pentru plata salariilor, Primăria Slatina va aloca 8,8% din buget, mai mult cu 1% decât anul trecut, în contextul în care administraţia locală se va ocupa anul acesta şi de finanţarea Centrului de Excelenţă (n.r. destinat pregătirii suplimentare a elevilor cu performanţe şcolare) şi plata a 25% din sumele pe care le primesc însoţitorii persoanelor cu handicap. AGERPRES