calculator_impozite.jpgPeste 95% dintre contribuabilii din sectorul 1 şi-au achitat taxele şi impozitele anul trecut, faţă de 74% în 2013, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Pentru contribuabilii care nu şi-au achitat în 2014 sumele datorate bugetului local, reprezentând taxe, impozite şi amenzi contravenţionale, administraţia locală a sectorului 1 a instituit poprire asupra disponibilităţilor băneşti ale acestora. La sfârşitul lui 2014, măsura popririi a fost luată pentru 8.792 de contribuabili persoane fizice din sector.

Primăria sectorului 1 a pus la dispoziţia cetăţenilor o infrastructură modernă şi eficientă, care să le permită să-şi achite contribuţiile la bugetul local în cel mai scurt timp şi în condiţii de deplină siguranţă. Astfel, contribuabilii din această zonă administrativă pot opta pentru o gamă variată de modalităţi moderne de plată: plata electronică prin internet banking, cu cardul şi plata online prin ghiseul.ro.

Rezultatele acestor eforturi nu s-au lăsat aşteptate, numai anul trecut administraţia locală a sectorului a înregistrat 99 de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori, în creştere cu 52% faţă de numărul tranzacţiilor realizate în 2013.

Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacţiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei sectorului 1.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar în lei din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. AGERPRES